[dDH][Menu] Internationale Niet-Winkeldag 2000

4 november 2000

Doe een mini-aktie!

Door Dick Verheul
De akties tijdens Niet-Winkeldag zijn er op gericht de publieke opinie te veranderen. Hoe meer mensen op 25 november even 'stilstaan' bij hun konsumptiepatroon, hoe beter! Iedereen kan daaraan bijdragen met zijn of haar eigen mini-aktie!

Elk initiatief kan helpen om het konsumptiekultuur in een andere richting te buigen. Daarom: spreekt het idee van de Niet-Winkeldag u aan? Doe iets!

Hier zomaar wat ideeën. Misschien heeft u nog een beter plan. Laat het weten, via de pagina

'Wat vindt u', zodat anderen uw idee kunnen navolgen.

Of een wat grotere aktie...

Maar misschien voelt u meer voor een 'echte' aktie? Dat kan heel eenvoudig met het beschikbare materiaal. Met bovengenoemd materiaal kunnen een paar mensen in opvallende kleren, behangen met posters en ballonnen, met een stapel Consuminderkranten in de hand, heel simpel een mini-aktie voeren op 25 november tussen het winkelend publiek. Wie durft?!

Of een heel grote aktie! Milieugroepen, vredesgroepen, Derde-Wereldorganisaties, scholen, kerkelijke groepen, vrouwenverenigingen, LETS-kringen of een Platform Lokale Agenda 21 zijn natuurlijk tot veel uitgebreidere akties in staat. Bij Omslag is een Aktiehandleiding verkrijgbaar met achtergronden, aktie-ideeën en veel praktische tips.

Materiaal aanvragen De kostprijs van de materialen is: U kunt het materiaal aanvragen bij Omslag, of telefonisch via 040-2910295.

P.S. En u kunt de kampagne natuurlijk ook steunen met een donatie op giro 753665 van Omslag in Eindhoven, met vermelding van 'Steun Niet-Winkeldag' of een origineler omschrijving.

 

menu | top | dDH