Menu KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag

Allemaal poppenkast op Niet-Winkeldag in Rotterdam

ROTTERDAM - In Rotterdam maken Milieudefensie Rotterdam en studenten van de Willem de Kooning academie poppenkast van de overconsumptie. Het winkelend publiek wordt op Niet-Winkeldag (zaterdag 25 november) op allerlei manieren geprikkeld om duurzamer te consumeren.

In het koopcentrum van Rotterdam trekken 'de reclame' en 'de economie' op stelten door de winkelstraten. Aan touwtjes bewegen zij 'een koopslaaf' als levende marionet tot overbodige aankopen tot hij/zij eraan bezwijkt.

Verder is er de Niet-Winkel Poppenkast met een verrassend verhaaltje over de relatie tussen geluk en consumptie. (ontworpen door Steffi Keatley, studente van de Willem de Kooning academie).

Op de kraam met toepasselijke Loesje teksten en cartoons krijgen voorbijgangers tips en informatie om te ontsnappen aan de overconsumptie en de invloed van reclame op ons gevoel van welzijn. Voor kinderen zijn er ballonnen

Plaats: Uiteinde koopgoot, tegenover de V&D. Tijd: tussen 12.30 en 15.30

Studenten vormgeving van de Willem de Kooning academie voeren op Niet-Winkeldag nog allerlei andere activiteiten uit in Rotterdqm.

www.rotterdam.milieudefensie.nl

Menu | Omhoog KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag